Deze zomer worden in hartje Hasselt films in open lucht georganiseerd op verschillende avonden. Op het ingesloten private plein achter het voormalige RTT-gebouw richten DMI Vastgoed en Group MC een gezellige ‘Geheime Cinema’ in. Het outdoor filmmoment wordt er helemaal compleet gemaakt met zitzakken, sfeerlampjes en uiteraard popcorn en drank. De eerste ‘Geheime Cinema’ vindt plaats op dinsdag 17 juli.

De nieuwe, tijdelijke evenementensite komt er in overleg met het Hasseltse stadsbestuur. In het najaar start Democo er met de renovatie en nieuwbouw van het woonproject ‘De Bonnefant’. Het project zal verschillende doelgroepen huisvesten, van jong tot oud, onder de titel ‘De kunst van het wonen’.

Het project omvat 30 studentenkamers, 49 appartementen, 37 assistentiewoningen, 3 commerciële ruimtes en 5 indrukwekkende sky houses bovenop het voormalige RTT-gebouw. Tussen de gebouwen komt een ‘groene kloof’ die de Demerstraat rechtstreeks verbindt met Z33 en het begijnhof. Die culturele verbinding vormde de inspiratie voor het woonproject en de evenementensite vooraf.

Openluchtcinema, straattheater, …

De site biedt de hele zomer lang onderdak aan heel wat toffe activiteiten. “Wij stellen deze private plek gedurende de zomer open voor allerlei publieke activiteiten. Op deze manier heeft het stadscentrum er een leuk stadsplein bij en kunnen de bezoekers kennismaken met de plek en het toekomstige woonproject,” klinkt het bij Philip Demot en Willem Broux (Group MC).

De Stad Hasselt is een partner in het pop up project. “Vanuit het Centrummanagement streven we naar meer beleving in de binnenstad. De tijdelijke en originele ingebruikname tijdens de zomer past hier perfect in: de stad heeft er tijdelijk een publiek pleintje bij tijdens de zomermaanden en de ontwikkelaar kan het toekomstige woonproject in afwachting van een bouwvergunning tonen aan de bezoekers.”

“Wij willen dat ons centrum maximaal bruist van leven, en liefst zo afwisselend mogelijk. Een ‘Geheime Cinema’ zou een fantastische invulling kunnen geven op warme zomeravonden. Maar we denken ook aan een extra editie van het populaire openluchtaperitief Aper’eau. Men kan er zijn innerlijke Picasso loslaten tijdens creatieve workshops en meedoen met – of supporteren langs de lijn tijdens – een wedstrijdje street basket in samenwerking met Limburg United. Maar ook grotere openbare evenementen zouden perfect mogelijk zijn op deze locatie: vandaar dat wij met de organisatie van Theater op de Markt en Jeneverfeesten navraag doen om deze site op te nemen als een van de openluchtlocaties.”

“Om deze organisatie vlot te laten verlopen, schakelen we onze centrummanager in voor de coördinatie en het behandelen van de aanvragen. Voor elk publiek event zal uiteraard vooraf nog een evenementenvergunning worden aangevraagd bij het schepencollege volgens de wettelijke procedure,” geeft Tom Vandeput, schepen van Economie en Ruimtelijke Ordening mee.