TinelMechelen

Er zit muziek in Tinel

De Tinelsite aan de Mechelse vesten schrijft opnieuw geschiedenis. De voormalige rijkswachtkazerne krijgt een nieuwe toekomst als gezellig woongebied met kwalitatieve publieke ruimte en groen. Die metamorfose verloopt gefaseerd en met het grootste respect voor de geschiedenis van de site. De historische panden worden verbouwd tot stadswoningen en krijgen aanvulling met enkele appartementsgebouwen. Nieuw en oud liggen samen in een groen, autoluw gebied. Het woonerf is enkel toegankelijk met de wagen voor laden en lossen.

Alle gebouwen op Tinel hebben een duurzaam karakter: de lage-energiewoningen hebben een lage verbruikskost. Het is mogelijk ze later nog met hernieuwbare energiebron uit te rusten.

Iedere woning op Tinel is vlot bereikbaar met de fiets. Als bewoner krijgt u vlot en gemakkelijk toegang tot een fietsenberging dicht bij uw woning.

In totaal komen er 20 woningen in de oude rijkswachtgebouwen en 60 nieuwe appartementen. De unieke mix van woningtypes maakt van Tinel een pleisterplaats voor jong en oud.

Ontdek de Tinelsite
Ontdek ook